Renovatie krotwoning fiscaal aftrekbaar

Ouders of familieleden die hun kinderen, neven of nichten een financieel duwtje in de rug geven bij de renovatie van hun woning, zullen daarmee een belastingvoordeel doen. De Vlaamse regering noemt het nieuwe belastingvoordeel een ‘mama- en papa-lening’, maar de fiscale aftrekbaarheid geldt niet enkel voor ouders die geld lenen aan hun kinderen.

In feite komt iedereen voor de lening in aanmerking die geld leent aan familieleden of vrienden die bezig zijn met een renovatie. Het te renoveren pand moet daarbij wel gecategoriseerd zijn als een krotwoning. Ook gaat het alleen om leningen tot 25.000 euro. De personen die het geld lenen kunnen acht jaar lang tot 2,5 procent van dit bedrag, of 650 euro, van hun inkomsten aftrekken. Deze nieuwe mama- en papa-lening is gebaseerd op de Winwin-lening voor wie een startende ondernemer krediet verleent.

Ook voor de bouwheer zelf werd een fiscaal voordeel in het leven geroepen. Iedereen die een verkrotte woning opknapt, zal tot 4.500 euro fiscaal voordeel kunnen krijgen.

Categorie - Rubriek: